Over Ankie

Over Knuffelen met AnkieAnkie2015

A cuddle a day, keeps the doctor away! Voor vele wellicht in eerste instantie een rare gewaarwording. In Amerika al langere tijd een echte gezondheidshype.  Nu komt het langzaam overwaaien naar Nederland en kan ook jij, je ouders, vrienden of familie genieten van de voordelen van knuffeltherapie!

Maar wat is knuffeltherapie nou precies en wat doet KnuffelenmetAnkie ?

Hoe fijn het is en was om een knuffel te geven of om te krijgen werd me pas echt duidelijk tijdens mijn diverse opleidingen en tijdens de Biodanzalessen die ik sinds 2005 volg. Elke lesdag ontving ik en gaf ik heel veel knuffels. Daar word je heel blij en energiek van. Door het knuffelen komen er bepaalde knuffelhormonen vrij, ook wel gelukshormonen genoemd.

Ik bied  met KnuffelenmetAnkie, knuffelsessies aan. Dit doe ik in  verzorgingstehuizen waar een  grote behoefte is aan persoonlijk en lichamelijk menselijk contact. Verder aan alleenstaanden of eenieder die behoefte heeft aan een knuffel. Gewoon een simpele omarming, voorzichtig beginnen met een handmassage. Het kan van persoon tot persoon verschillen. Ik hoop dat velen zichzelf toestaan aangeraakt te mogen worden door een liefdevolle omarming, luisterend oor, een hand en/of hoofdmassage.

Kortom: knuffelen heeft alleen maar positieve effecten en kan bijna als een wondermiddel worden gezien. Aarzel dan ook niet en maak een afspraak.  Misschien is het in het begin even wennen als je niet zo’n knuffelmens bent, maar de voordelen zijn na elke sessie duidelijk voelbaar.

Een warme omhelzing,

Ankie